Lancering platform Jongeren Hulp Online

In opdracht van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en stichting Alles is Gezondheid is in samenwerking met 6 landelijke jeugdzorg-organisaties het platform Jongeren Hulp Online gelanceerd. De volgende organisaties zijn daarbij aangesloten:

Het platform biedt jongeren de mogelijkheid om snel en anoniem te zoeken naar hulp. Door middel van een korte keuzelijst kan gekozen worden voor een bepaalde leeftijdscategorie, hoe contact kan worden opgenomen en het soort hulp.

Brandwings is benaderd vanwege een behoefte vanuit de jeugdsector waarbij jongeren met psychische problemen van het kastje naar de muur worden gestuurd wanneer ze dringend hulp nodig hebben. In de praktijk blijkt het voor jongeren onduidelijk waar ze terecht kunnen met hun problemen en vragen. Het platform van Jongeren Hulp Online moet een startpunt vormen voor jongeren om snel en anoniem hulp te vinden zonder afgeleid te worden door bijzaken. De hoeveelheid informatie op internet over jongeren hulp is namelijk enorm. Brandwings is vanaf het begin betrokken bij het project en heeft in samenwerking met het NCJ en stichting Alles is Gezondheid gezorgd voor een toegankelijke website en een uitgebreid zoekfilter waarmee jongeren snel de juiste organisaties kunnen vinden. Het bijzondere van het filter is dat deze technische elementen bevat die in een 2e fase verder uitgerold zullen worden. Zo is er een vorm van Artificial Intelligence ingebouwd waarmee op basis van algoritmes zoeksuggesties kunnen worden gedaan. Zo kunnen organisaties aangedragen worden die niet alleen voldoen aan bepaalde criteria, maar ook inhoudelijke kenmerken hebben of verbanden met bepaalde keuzes, zodat het zoekresultaat precies in lijn ligt met waar de jongere naar op zoek is. Het unieke daarbij is dat een jongere een vraag kan stellen en niet gedwongen is om een keuze te maken uit een lijst. De woorden in de vraag worden daarbij direct geanalyseerd door het filter waarna de meest voor de hand liggende organisaties worden getoond. Deze dynamische manier van zoeken geeft de jongere een gevoel van vrijheid in een beschermde omgeving. Zodra de 2e fase van start gaat zullen wij daar meer over vertellen op de website van Brandwings.

Voor meer informatie over het platform kan contact op worden genomen met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (secretariaat@ncj.nl) en Alles is Gezondheid (info@allesisgezondheid.nl).

Bezoek website Jongeren Hulp Online >

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bekijk ook onze andere blogs